TREBALLEM PLEGATS A CODESENVOLUPAMENT (2011)

L’objectiu del projecte és capacitar col·lectius d’emigrats de diferents procedències i sexe, residents a Catalunya, per esdevenir actors de codesenvolupament en les seves comunitats d’origen així com en els seus col·lectius/comunitats residents al Nord. El projecte inclou la identificació de dos projectes sobre el terreny, un a Mauritània i l’altre al Senegal. Els beneficiaris són 64 persones (43 homes i 21 dones) que rebran la formació de SPSolidària i AVALUEM durant 10 mesos. El pressupost és de 39.770 euros subvencionats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament .

VACANCES EN PAU

Des de l’any 1998, durant els mesos de juliol i agost es ve duent a terme el projecte en col·laboració amb la Delegació del Front Polisario per coordinar l’acolliment d’infants sahrauís per part de famílies de la nostra localitat amb un doble objectiu, primer possibilitar als nens i nenes la sortida, durant l’estiu, dels campaments de refugiats per evitar les altes temperatures i al mateix temps millorar en la mesura del possible la seva qualitat de vida a través de revisions mèdiques, teràpies nutricionals i l’aprenentatge de capacitats que són impossibles de desenvolupar en el seu hàbitat. En segon lloc, possibilitar l’intercanvi cultural i donar a conèixer la realitat del poble sahrauí a les famílies de la nostra població i el seu entorn .

Aquest projecte està finaçat, des dels seus origens, per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

SEGON COMBOI SOLIDARI : AMBULÀNCIES X ÀFRICA ( 2009 )

Tres ambulancias de soporte vital básico totalmente equipadas y con capacidad para cinco enfermos fueron llevadas a Bouanze y Tachott Berane (Mauritania) y Jalanberegh (Gambia), gracias a un convenio firmado por IPA (International Police Association) y SPSolidària y el Ayuntamiento de Santa Perpètua de Mogoda. Los hospitales más cercanos a estas localidades se encuentran a unos 50 km, lo que supone 1 hora de coche, del que no disponen, o 2 días de viaje andando.