SPSolidària ha estat una de les entitats i ong ponents en el 1r Cicle Formatiu en Codesenvolupament de la Taula Catalana de Codesenvolupament. L’activitat compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i famílies de la Generalitat de Catalunya. SPSolidària va ser l’encarregada de la part del curs relativa a Joves i Codesenvolupament que van dur a terme la presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, i les joves sòcies Fátima Dukure i Bintu Dukurai.

La nostra experiència en projectes de codesenvolupament i el fet de ser una entitat mixta són dos valors importants que s’han posat de relleu en l’exposició en la qual hem presentat la nostra sistemàtica de treball amb grups de joves que vulguin treballar en codesenvolupament fent especial incidència en com treballar, les dificultats que es poden trobar i el que s’ha de tenir en compte tant en el Nord com al Sud.

Aquest curs està destinat a persones que esdevindran formadores i nuclis de suport territorial descentralitzat i la seva funció serà acompanyar a les entitats d’origen divers a formalitzar els seus projectes. Dins de la Taula Catalana de Codesenvolupament SPSolidària és nucli de suport territorial descentralitzat per al Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.