Aquest any 2020, es suspenen les colònies d’estiu dels infants dels campaments de refugiats sahrauis, de Tindouf. La notícia ha arribat de la mà de Delegació Sahrauí a Espanya a totes les entitats que col·laboreb eb el projecte Vacances en Pau. Les raons estan calres: l’extensió i la perillositat de la pandèmia del Coronavirus COVID-19 que s’ha estès per tota Europa i per tot el món. 

La seguretat dels nens i de les nenes que participen en aquest projecte, la seva estada en llars amb persones que actualment estan confinades i que tenen una situació extremadament complicada en molts casos econòmica i de salut, aconsellen suspendre el programa. D’altra banda, els campaments de refugiats estan en aquests moments tancats i la població refugiada es troba confinada. Si dura i lamentable és la situació dels refugiats sempre, en aquests moments s’encrueleixen les males condicions pel confinament i l’escassetat de mitjans que suposa el tancament dels campamemnts i el tancament de la propera ciutat de Tindouf. 

Estem convençuts des de SPSolidària, que la decisió presa per les autoritats sahrauis és, sens dubte, la més encertada, degut a l’enorme risc que poden córrer els infants participants en el programam Vacances en Pau, així com que poguessin convertir-`se en portadors i font de contagi per a tots els campaments de refugiats, en els quals els recursos mèdics i sanitaris són terriblement escassos. 

Per últim, volem expressar la nostra solidaritat i compromís amb el poble sahrauí, amb la seva causa i amb el seu futur. Els nostre projectes i col·laboracions continuaran endavant i seguirem treballant en els projectes endegats, en marxa i també els que tenim proposats i de futur. 

 Ara més que mai volem reafirmar el nostre compromís ferm amb la causa sahrauí i amb els refugiats dels campaments, així com  en la població sotmesa dels territoris ocupats del Sàhara Occidental.