A Tifariti, als campaments de refugiats sahrauís, les dones ja disposen d’un molí de gra per tal de moldre els cereals que Nacions Unides fa arribar com a un dels elements bàsics de la nutrició del poble sahrauí. El fet d’enviar el gra i no la farina limita les possibilitats d’elaboracions i d’ingesta sobretot per part de la població més vulnerable com són infants i gent gran. Amb la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Perpètua que ha subvencionat el projecte s’ha construit un magatzem i s’ha comprat un molí de gran capacitat.
El Consell de la Daira dels campaments de Tindouf va fer la petició d’aquest nou equipament, que es gestiona de manera pública i sota la responsabilitat del Consell, en la missió política-tècnica del consistori perpetuenc del 2018. El projecte porta per títol Promoció de l’economia pública per al desenvolupament social. Dotació de molins de gra per a les dones de Tifariti.
L’Ajuntament de Santa Perpètua ha escollit SPSolidària per realitzar aquest projecte degut a l’experiència en programes diversos als campaments de refugiats sahrauís.
Aquest projecte senzill compleix nou dels Objectes de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. La presidenta de SPSolidària ha destacat que es millora l’alimentació, la igualtat de gènere, es dona impuls econòmic, es minva la desigualtat entre famílies i és reforça les institucions dels campaments.