Comencem amb la campanya anual de recerca de famílies acollidores d’infants sahrauís dins el projecte “Vacances en Pau, Catalunya amb el Sàhara”

Aquest estiu 2019 més de 300 infants que ja van participar-hi l’any 2018 podran tornar a venir a Catalunya junt amb uns 150 que ho faran per primera vegada.  A Santa Perpètua l’any passat s’hi van estar 3 infants, esperem enguany que hi puguin estar 6 infants. Tan de bo, un dia no massa llunyà puguem trobar-nos per organitzar les Vacances en Pau al Sàhara Occidental i els nostres infants siguin acollits per famílies sahrauís.

Qué es ?

El Projecte Vacances en Pau consisteix en l’acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies catalanes, durant els mesos d’estiu. Sota el lema: ‘Acull un somriure’, durant els mesos de juliol i agost, 500 famílies catalanes podran acollir fins a 500 infants, d’entre 10 i 12 anys, dels campaments de refugiats a Tindouf, per tal que passin l’estiu en unes condicions diferents de les que viuen la resta de l’any en la inhòspita hamada algeriana. Els objectius d’aquest projecte són:

 • Possibilitar a la població infantil dels Campaments de Refugiats Sahrauís que surtin de les dures condicions durant els mesos d’estiu, en què les temperatures assolides als Campaments poden arribar als 50 graus centígrads.
 • Facilitar l’accés a una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals a tots els infants i atenció especialitzada per als que ho necessitin.
 • Proporcionar un equilibri nutricional que els permeti recuperar els nivells dels nutrients necessaris, encara que sigui amb caràcter conjuntural.
 • Fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys.
 • Fer visible el suport del moviment solidari a l’única solució justa que hi ha per aquest conflicte: el procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí

Vull ser família acollidora, que haig de fer?

Posa’t en contacte amb nosaltres per telèfon (687 18 84 08), o mail (info@spsolidaria.org)

Les famílies interessades a acollir nens i nenes sahrauís han de participar en una sessió informativa del projecte, on s’explica la situació del Poble Sahrauí, una descripció detallada del que és Vacances en Pau i on a més d’entregar un dossier informatiu es podran resoldre tots els dubtes que puguin tenir les possibles famílies acollidores.

Després de la sessió informativa, les famílies tindreu una o dues entrevistes amb els responsables del projecte  i omplireu la sol·licitud d’acollida amb les dades de les persones que conviuran amb l’infant.

La documentació requerida és:

 • DNI dels sol·licitants
 • Documents signats (els facilita l’entitat) amb els compromisos de no iniciar un procés d’adopció, tenir cura dels infants, facilitar el retorn, no sortir del territori espanyol i no estar en el registre de persones que tenen delictes sexuals.

SPSolidària s’encarrega de:

 • Trobar finançament per sufragar les despeses del viatge de l’infant
 • Tramitar la targeta sanitària que els permet entrar en el sistema sanitari del CatSalut
 • Tramitar una assegurança de responsabilitat civil dels infants
 • Traslladar els infants des de l’aeroport fins al municipi on residirà l’infant i a l’inrevés el dia que marxen
 • Organitzar les revisions mèdiques
 • Organitzar les activitats lúdiques i visites institucionals
 • Assegurar places als casals d’estiu

La família acollidora durant els dos mesos d’estiu (juliol i agost)

 • Es responsabilitzen dels infants i vetllen pel seu benestar
 • Ha d’assistir amb el nen/nena a les activitats conjuntes que s’han programa.

És d’especial importància el compromís de les famílies acollidores en l’assistència amb els nens i nenes als actes i visites institucionals perquè donen visibilitat social i política al drama del poble sahrauí davant la societat civil i política de la nostra comunitat i reforcen la justícia de la seva causa que defensen els responsables sahrauís dins l’escena internacional.

AQUEST PROJECTE ESTÀ FINANÇAT PER L’AJUNTAMENT DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA